Possun noisetit rosepippurikastikkeessa

Possun noisetit rosepippurikastikkeessa (4:lle)

1 maustamaton possun sisäfilee
tilkka (oliivi)öljyä
1/2 tl kokonaisia rosepippureita
hyvää sormisuolaa (Maldon)
mustapippuria myllystä

Kastike:
tilkka (oliivi)öljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 laakerinlehti
1 tl kokonaisia rosepippureita
1/2 tl kokonaisia mustapippureita
4 dl mietoa lihalientä
persiljan varsia
3 rkl ruskeaa suurustetta (Maizena)
1 dl ruokakermaa tai kermaa

Paloittele sipuli ja porkkana ronskeiksi paloiksi ja ruskista niitä öljyssä kattilassa. Lisää hetken päästä laakerinlehti ja pippurit ja jatka ruskistamista vielä hetki. Kaada joukkoon lihaliemi ja lisää persiljan varret. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla vajaan tunnin.

Siivilöi kastike ja kuumenna se kiehuvaksi. Sekoita kiehuvan kastikkeen joukkoon suuruste ja lisää myös hieman kermaa.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja leikkaa lihapötkö parin sentin paksuisiksi noiseteiksi. Ruskista noisetteja molemmin puolin öljyssä pannulla ja ripottele päälle pippureita ja suolaa. Laada kastike pannulle ja anna kypsyä muutamien minuuttien ajan, kunnes liha on sisältä kypsää.

Tästä tulee kastike.

Noisetit ja kastike pannulla.

Noisetteja, perunamuusia ja paistettuja kantarelleja.

Kommentit

Suositut tekstit