Grillailua: halloumia, makkaraa, raparperia ja mausteisia varhaisperunoita


Tänään oli grillailupäivä, puoliso grillasi vartaita ja parmankinkkuun käärittyä raparperia. Grillatut raparperit olivatkin jännä uusi tuttavuus: en välttämättä suosittelisi niitä heikkohermoisille, mutta kirpeyttä kavahtamattoman ruokailijan makunystyröitä maku toden-näköisesti miellyttää. Varret olisi ehkä ennen kinkkuun käärimistä kannattanut enimmän kirpeyden taltuttamiseksi voidella hunajalla tai ripotella niiden päälle hyppysellinen sokeria. Lisukkeena syötiin paistettuja varhaisperunoita.

Makkara-halloumi-herkkusienivartaat

grillimakkaroita oman maun mukaan
1 paketti halloumijuustoa
muutama pieni, kokonainen herkkusieni

Jos käytät puisia varrastikkuja, pane ne veteen likoamaan. Leikkaa makkarat parin sentin mittaisiksi pätkiksi ja paloittele halloumi. Halloumi murtuu helposti varrastikkuun työnnettäessä, joten palat kannattaa jättää melko isoiksi. Huuhtele herkkusienet. Työnnä varrastikkuihin vuorotellen makkarapaloja, halloumia ja herkkusieniä. Grillaa.

Parmankinkkuun käärityt raparperit

haluamasi määrä pitkiä ja ohuita raparperin varsia
parman- tai muuta ilmakuivattua kinkkua

mustapippuria
oliiviöljyä

Kotimaisia raparpereja ei kuulemma tarvitsisi kuoria, mutta tapaan silti kuoria ne. Leikkaa varret kolmeen yhtä suureen osaan ja kääri jokaisen palan ympärille viipale kinkkua. Grillaa, kunnes raparperit pehmenevät ja kinkku muuttuu rapeaksi. Nosta tarjoiluastiaan. Sivele varret pienellä määrällä oliiviöljyä ja ripsauta päälle mustapippuria.

Nämä olivat aika kirpeitä. Jos teen uudelleen, sivelen raparperin varsien päälle hunajaa tai ripottelen sokeria ennen kinkkuun käärimistä.


Paistetut mausteiset varhaisperunat

700 g lähes kypsäksi keitettyjä, jäähdytettyjä varhaisperunoita
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl chilirouhetta tai -jauhetta

öljyä paistamiseen

Sekoita mausteet. Halkaise perunat (pienet voi paistaa kokonaisina). Kuumenna öljy pannulla, lisää maustesekoitus ja perunat. Paista n. 15 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunoiden pinta on rapsakka ja saanut sopivasti väriä.



Kommentit

Suositut tekstit