Grillailua: halloumia, makkaraa, raparperia ja mausteisia varhaisperunoita
Makkara-halloumi-herkkusienivartaat
grillimakkaroita oman maun mukaan
1 paketti halloumijuustoa
muutama pieni, kokonainen herkkusieni
Jos käytät puisia varrastikkuja, pane ne veteen likoamaan. Leikkaa makkarat parin sentin mittaisiksi pätkiksi ja paloittele halloumi. Halloumi murtuu helposti varrastikkuun työnnettäessä, joten palat kannattaa jättää melko isoiksi. Huuhtele herkkusienet. Työnnä varrastikkuihin vuorotellen makkarapaloja, halloumia ja herkkusieniä. Grillaa.
Parmankinkkuun käärityt raparperit
haluamasi määrä pitkiä ja ohuita raparperin varsiaparman- tai muuta ilmakuivattua kinkkua
mustapippuria
oliiviöljyä
Kotimaisia raparpereja ei kuulemma tarvitsisi kuoria, mutta tapaan silti kuoria ne. Leikkaa varret kolmeen yhtä suureen osaan ja kääri jokaisen palan ympärille viipale kinkkua. Grillaa, kunnes raparperit pehmenevät ja kinkku muuttuu rapeaksi. Nosta tarjoiluastiaan. Sivele varret pienellä määrällä oliiviöljyä ja ripsauta päälle mustapippuria.
Nämä olivat aika kirpeitä. Jos teen uudelleen, sivelen raparperin varsien päälle hunajaa tai ripottelen sokeria ennen kinkkuun käärimistä.
Paistetut mausteiset varhaisperunat
700 g lähes kypsäksi keitettyjä, jäähdytettyjä varhaisperunoita
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl chilirouhetta tai -jauhetta
öljyä paistamiseen
Sekoita mausteet. Halkaise perunat (pienet voi paistaa kokonaisina). Kuumenna öljy pannulla, lisää maustesekoitus ja perunat. Paista n. 15 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunoiden pinta on rapsakka ja saanut sopivasti väriä.
Kommentit
Lähetä kommentti