Rapeakuorinen focaccia


En ole jauhopeukalo, en pidä leipomisesta. En edes oikein osaa leipoa. Poikkeuksena on tämä rapeakuorinen focaccia-leipä, jota ei tarvitse vaivata ja joka muutenkin on helppo tapaus. Mutta silti niin herkullinen.

Rapeakuorinen focaccia, joka onnistuu meikäläiseltäkin

3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 6 dl durumvehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

1 tl sormisuolaa
2 - 3 rosmariinin oksaa
1 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva. Lisää myös suola ja sokeri, sekoita. Lisää jauhot vähän kerrallaan sekä öljy. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa, liinalla peitettynä vähintään tunti.

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Olen välillä jättänyt tämän tekemättä tai vain voidellut vuoan, mutta silloin leipä on tarttunut vuokaan. Suosittelen siis leivinpaperia! Kaada taikina vuokaan ja levitä painellen. Kohota vielä hetki. Paina sormenpäällä leipään reikiä, kaada leivän päälle hiukkasen oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa. Viimeistele rosmariinin lehdillä. Paista 220-asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia.

Taikina valmiina levitettäväksi uunivuokaan.

Uunista ulos!





Kommentit

Suositut tekstit