Grillattu possun sisäfilee ja lisukkeet
Ruokajuomana toimi mainiosti limellä ja sitruunamelissan lehdillä maustettu hanavesi, |
Juhannuksen vietimme poissa kotoa, mutta heti kotiin tultua kuului pallogrillin kutsu. Porsaan sisäfilee on kätevä ja nopeasti kypsyvä grillattava, tosin fileetä on syytä malttaa uittaa marinadissa vähintään muutaman tunnin ajan. Tällä kertaa fileen lisukkeena syötiin niin ikään yllättävän helppotekoista maustevoita, grillattua varhaiskaalia, halloumia, vihreää salaattia sekä hiphei, kesän ekat kotimaiset varhaisperunat.
Grillattu possun sisäfilee (4:lle)
1 marinoimaton possun sisäfilee eli n. 600 gMarinadi:
3 1/2 rkl (oliivi)öljyä
1 1/2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 oksa tuoretta rosmariinia
mustapippuria
sormisuolaa
Riivi rosmariinin oksasta lehdet. Sekoita lehdet sekä muut marinadin ainekset. Ota pieni tilkka marinadia talteen, jotta voit grillauksen aikana valella sitä lihaan. Poista sisäfileestä kalvot terävällä veitsellä. Siirrä filee kaksinkertaiseen pakastuspussiin ja kaada perään loppu marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja "muljauttele" ja pyörittele fileetä, jotta se on varmasti kauttaaltaan marinadin peitossa. Anna fileen marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.
Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin alat grillata sitä. Tuikkaa lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Grillaa kunnes lihan sisälämpö on 70 astetta. Valele grillauksen aikana lihaa talteen otetulla marinadilla. Kääri liha folioon ja anna sen tekeytyä foliokääreessä muutaman minuutin. Leikkaa filee siivuiksi, ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa ja tarjoa.
Persiljainen maustevoi
50 g voita
1/2 tl pippurisekoitusta
kourallinen tuoretta silputtua persiljaa
Anna voin pehmitä huoneenlämmössä. Sekoita voihin mausteet. Pyörittele voista tuorekelmun avulla pötkylä ja laita se pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Leikkaa jähmettyneestä pötköstä maustevoinappeja.
Grillattu varhaiskaali
1/2 varhaiskaali
öljyä
suolaa ja pippuria
Leikkaa kaalin puolikas neljään osaan. Jos tuntuu, että palat eivät pysy kasassa, kannattaa niiden läpi työntää varrastikku. Voitele palat öljyllä. Itselläni oli käytössä lähikaupasta ostamaani roseepippurilla, katajalla, laakerin lehdillä ja chilillä maustettua rapsiöljyä. Aivan ihana öljy, jonka alun perin ostin siksi, että se oli niin kauniin näköinen. Yhtä hyvin voit kuitenkin käyttää jotain muuta maustettua tai ihan tavallista maustamatonta öljyä.
Grillaa paloja, kunnes kaalin pinnassa on kaunis paistopinta. Jatka grillausta vielä hetken niin, että kaali vähän pehmenee. Ripottele päälle hiukkasen suolaa ja pippuria.
Grillaa paloja, kunnes kaalin pinnassa on kaunis paistopinta. Jatka grillausta vielä hetken niin, että kaali vähän pehmenee. Ripottele päälle hiukkasen suolaa ja pippuria.
Kaunis mausteöljy olisi myös kiva mökkituliainen. |
Grillattu varhaiskaali oli yllättävän hyvää. |
Kommentit
Lähetä kommentti