Sitruunamarinoidut mansikat
Tuoreet kotimaiset mansikat. Joka kevät ja alkukesä niitä odottaa. Tuoreet mansikat ovat minusta ehdottomasti parhaita sellaisenaan enkä yleensä raaski "tuhlata" niitä hilloon tai piirakkaan. Ihan vielä ei suomalaisten mansikoiden satokausi ole alkanut, joten maltoin kokeilla ulkomaisista mansikoista jotain uutta. Olin jossain nähnyt marinoitujen mansikoiden ohjeen ja päätin testata, millainen lisuke ne olisivat vaniljajäätelölle. Oli kiva yllättää perhe jälkkäriyllätyksellä.
Sitruunamarinoidut mansikat
1/2 l mansikoita
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl silputtuja sitruunamelissan lehtiä
2 rkl sokeria
Perkaa mansikat ja leikkaa ne puoliksi. Sekoita mansikat, sitruunamehu, sokeri ja silputut sitruunamelissan lehdet. Anna maustua jääkaapissa 1 - 2 tuntia.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Tästä riitti lisukkeeksi neljän ihmisen jätskiannoksiin. Jos tarjoat marinoituja mansikoita ihan sellaisenaan, kannattaa niitä tehdä isompi annos.
Tästä riitti lisukkeeksi neljän ihmisen jätskiannoksiin. Jos tarjoat marinoituja mansikoita ihan sellaisenaan, kannattaa niitä tehdä isompi annos.
Kommentit
Lähetä kommentti