Grillatut broilerin rintafileet ja yrttivoi



Tämä yksinkertainen broileriruoka onnistuu uunissa grillivastuksen alla tai ulkona grillissä. Meikäläinen grillasi fileet uunissa. Hyvää tuli, meillä tykättiin kovasti. Voilla harvemmin epäonnistuu.

Grillatut broilerin rintafileet ja lämmin yrttivoi (4:lle)

4 kpl valmiiksi suolattua kokonaista broilerin rintafileetä (Jyväbroiler Broilerin Filee Merisuola)
1/2 tl mustapippuria

Yrttivoi:
50 g voita
1 tl paprikajauhetta
kourallinen tuoreita yrttejä (minulla oli persiljaa ja rosmariinia, ne toimivat mainiosti)

Hiero fileiden pintaan mustapippuria ja jätä ne puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.

Laita broilerit uunivuokaan ja grillaa uunissa grillivastuksen alla, kunnes fileiden pinta on kauniin ruskea (tai vaihtoehtoisesti hoida homma ulkona grillissä). Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla 200 asteessa foliolla peitettynä, kunnes ovat kypsiä eli noin puoli tuntia (tai vaihtaehtoisesti kypsennä ulkogrillissä epäsuoralla lämmöllä noin puolen tunnin ajan).

Sillä aikaa kun broileri kypsyy, tee yrttivoi. Sulata voi kasarissa ja anna sen ruskistua hiukan (varo polttamasta), lisää paprikajauhe ja silputut yrtit. Pidä yrttivoi lämpimänä siihen asti, kunnes broilerin fileet ovat kypsiä.

Ota fileet uunista (tai grillistä) ja tee veitsellä niihin viiltoja. Valuta viiltoihin yrttivoita ja valele sitä myös fileiden päälle. Anna maustua folioon käärittynä muutaman minuutin ajan. Hyvää esimerkiksi riisin ja raikkaan salaatin seuralaisena.


Takapihan yrttilaatikosta on kätevä hakea tuoreita yrttejä silloin kun niitä sattuu tarvitsemaan. Persilja yrittää sinnitellä, vaikken kovin aktiivisesti sitä muista kastella. Rosmariini sen sijaan pärjää suhteellisen pitkään ilman vettäkin eikä se säikähdä edes syystalven ensimmäisiä pakkasia.

Kommentit

Suositut tekstit