Kaapintyhjennyscarbonara
Kaapintyhjennyscarbonara (4:lle)
200 g Kevyt kinkkukuutio (Korpela) tai muuta kinkkua pilkottuna
50 g Ohuen ohut Louisianan salami (HK) tai muuta leikkelesalamia pilkottuna
1 tlk (2,5 dl) Flora Ruoka Pekoni & Sipuli -ruokakermaa
1 dl maustamatonta ruokakermaa tai kuohukermaa
1 muna
mustapippuria
valkosipulijauhetta tai yksi valkosipulinkynsi murskattuna
muutama varsi lehtipersiljaa
spagettia
parmesanjuustoa
Laita spagetti kiehumaan. Lämmitä pannulla kinkkukuutiot, pilkotut salamit sekä kermat. Sekoita joukkoon maun mukaan valkosipulijauhetta ja mustapippuria, lisää tarvittaessa myös hiukan suolaa. Hienonna lehtipersilja ja sekoita silppu kastikkeen joukkoon. Jos kastike tuntuu liian tuhdilta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä. Anna kastikkeen kiehua sen aikaa, kunnes spagetti on kypsää.
Valuta spagetista vesi pois, säädä levy pienelle lämpotilalle ja siirrä kattila takaisin levylle. Sekoita spagetin joukkoon kananmuna sekä kastike. Anna hautua miedolla lämmöllä parin minuutin ajan.
Raasta annosten päälle reilusti parmesania.
Lehtipersilja on tavallisen persiljan sileälehtinen sukulainen. Se tuo raikkautta tuhtiin pastakastikkeeseen. |
Kommentit
Lähetä kommentti