Lohitahna ja lihatahna


Erilaisia leivänpäällystahnoja on kiva tehdä. Tahnoilla päällystetyt ruissipsit tai -napit ovat myös helppoja ja maukkaita juhlatarjottavia esimerkiksi noutopöytään. Maistuvat toki myös iltapalana. Tahnojen teossa vain mielikuvitus on rajana - tässä pari hyväksi havaittua, simppeliä ohjetta.

Kylmäsavulohitahna

kylmäsavulohta
ruohosipulituorejuustoa
smetanaa
sitruunamehua
mustapippuria
tillisilppua

Pilko savulohi pieiksi kuutioiksia. Yhdistä kala, tuorejuustoa ja smetana. Mausta ripauksella mustapippuria ja pikkutilkalla sitruunamehua. Sekoita ja tarkista maku.

Tosi hyvää ruissipsien tai ruisleivän päällä.

Lihatahna

kylmäsavuhärkäleikkelettä tai kylmäsavuporoleikkelettä
pippurituorejuustoa
creme freshiä
punaista suippopaprikaa
persiljasilppua

Leikkaa kylmäsavuporo ja paprika pieniksi paloiksi. Yhdistä liha, paprika, tuorejuusto, creme fraiche ja persiljasilppu. Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa ruissipsien päällä.


Kommentit

Suositut tekstit