Feijoada eli brasilialainen lihapata


Söin ravintolassa hykerryttävän hyvää, mukavan mausteista brasilialaista lihapataa feijoadaa. Se vei ihan kielen mennessään! Google osasi kertoa, että feijoada on Brasilian kansallisruoka ja että sen voi valmistaa joko naudan tai porsaan lihasta. Löysin myös muutamia feijoadan ohjeita, joiden pohjalta kehittelin oman versioni. Jos tykkäät mausteisista lihapadoista, suosittelen kokeilemaan tätä!

Feijoada eli brasilialainen lihapata (4:lle)

300 - 400 g possun ulkofilettä
1 pkt pekonia
100 g chorizo- tai salamimakkaraa
1 dl mustapapuja (itselläni oli käyttövalmiita Go Greenin mustapapuja)
3 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
1 tl chilihiutaleita
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria

riisiä
sitruunalohkoja

Paloittele pekoni ja paahda se pannulla. Nosta pekonit pataan, jätä rasva pannulle. Paloittele lihat, ruskista ne pekonin rasvassa ja nosta lihat pataan. Paloittele myös chorizo, ruskista pannulla ja nosta pataan.

Leikkaa sipuli lohkoiksi ja paloittele valkosipulin kynnet. Käytä sipulit pikaisesti pannulla ja laita pataan. Siivilöi pavut ja lisää nekin pataan.

Ripottele pataan suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Lisää myös chilihiutaleet, laakerinlehdet, tomaattimurska ja vesi. Kuumenna pata kiehuvaksi liedellä ja siirrä sen jälkeen uuniin.

Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa kannella peitettynä 2 - 3 tunnin ajan. Kurkkaa välillä pataan ja sekoita. Jos nestettä näyttää olevan liikaa, ota kansi hetkeksi pois ja jos nestettä näyttää olevan liian vähän, lisää vettä.

Nypi lopuksi laakerinlehdet pois, tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa riisin, sitruunalohkojen ja salaatin kanssa.






Kommentit

Suositut tekstit