Mausteinen broilerikeitto



Meillä syödään keittoa keskimäärin kerran viikossa. Tykkään keitoista ja niiden maustamisesta; mausteita on kiva heitellä keittoon senhetkisen fiiliksen mukaan. Keitoista saa lukemattomia variaatioita ihan vain mausteita vaihtamalla. Monet keitot valmistuvat nopeasti työpäivän jälkeen ja ne myös lämmittävät koleana talvipäivänä (tykkään tosin syödä keittoja myös näin kesällä). Ja broilerikeiton bonuksena on tietenkin vielä se, että sen sanotaan jopa auttavan flunssan oireisiin.

Mausteinen broilerikeitto (4:lle)

300 -  400 g broilerin maustamattomia rintafileitä
1 1/2 dl tummaa riisiä
12 dl vettä
1 kanafondi
1 porkkana
1 sipuli
1 pussi herne-maissi-paprikaa
3/4 rasiaa paprika-chili tuorejuustoa
1 tl timjamia
1 1/2 tl currya
1/2 - 1 rkl soijakastiketta
1/2 tl (chili)yrittisuolaa (Herbamare)
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria

öljyä broilerin paistamiseen

Laita vesi kiehumaan. Kun kiehuu, lisää riisi ja kanafondi. Paloittele porkkana ja sipuli ja lisää ne keittoon. Keitä 15 minuuttia. Lisää myös herne-maissi-paprikat sekä timjami, curry ja soijakastike.

Paloittele broilerit ja paista ne pannulla. Mausta yrttisuolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää keittoon broileripalat ja tuorejuusto. Jos riisi ei vielä ole kypsää, jatka keittämistä. Lopuksi maista, ovatka keiton maut kohdillaan.

P.s. Riisiä ja pastaa sisältävissä keitoissa on s huono puoli, että jos keittoa jää yli ja sitä säilyttää hiukankin pidempään, riisi ja pasta tuppaavat imemään liemen itseensä. Jos siis keittoa jää yli ja laitat lopun jääkappiin, varaudu siihen, että seuraavana päivänä se ei enää ole koostumukseltaan keittomaista vaan on hokkus pokkus muuttunut pataruuaksi.

Kommentit

Suositut tekstit