Kylmäsavulohi-sitruunapasta
Voita, kermaa, juustoa, kylmäsavulohta ja sitruuna, mmm. Herkkupikaruoka!
Ohjeen löysin Mallaspullan blogista. Hän oli saanut idean ruokaan Hanna Gullichsenin reseptistä. Minä puolestani tuunasin reseptiä lisäämällä siihen valkosipulia ja valmistamalla kastiketta vähän reilumman satsin. Meillä tämä annos riitti juuri parahiksi neljälle nälkäiselle.
Kylmäsavulohi-sitruunapasta (4:lle)
25 g voita3 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
1 1/2 tl timjamia
2 dl kermaa
2 dl ruokakermaa
200 - 300 g kylmäsavulohta
50 g parmesaania
1/2 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
(suolaa)
spagettia tai tuorepastaa
Sulata voi pannulla. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kiehauta ja lisää timjami sekä kermat. Anna kiehua matalalla lämmöllä muutamia minuutteja.
Pilko kylmäsavulohi, raasta parmesaani ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kylmäsavulohi on suolaista, joten kannattaa tosiaan ennen suolan lisäämistä maistaa, onko lisäsuola tarpeen.
Kommentit
Lähetä kommentti