Kantarellirisotto
Kantarellirisotto (4:lle)
1 salottisipuli
noin 200 g kantarelleja
2 rkl öljyä tai voita tai niidensekoitusta
3 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
1 1/2 dl parmesaaniraastetta
1/2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
Pilko kuorittu salottisipuli ja puhdistetut sienet ja kuullota ne öljyssä/voissa kattilassa. Lisää riisit ja jatka kuullottamista, kunnes riisinjyvät näyttävät läpikuultavilta. Sekoittele kuullotuksen aikana.
Lisää valkoviini ja kiehauta. Ala lisätä kuumaa kanalientä vähitellen sen verran kerrallaan, että riisit juuri ja juuri peittyvät. Anna liemen imeytyä ja lisää uutta lientä taas sen verran, että riisit peittyvät. Jatka, kunnes riisi on kypsää (eli noin 20 minuuttia). Kypsän risoton on tarkoitus olla mehevää ja hiukan valuvaa, ei siis missään nimessä kuivaa.
Sekoita risoton joukkoon timjamia, mustapippuria ja parmesaaniraastetta.
noin 200 g kantarelleja
2 rkl öljyä tai voita tai niidensekoitusta
3 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
1 1/2 dl parmesaaniraastetta
1/2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
Pilko kuorittu salottisipuli ja puhdistetut sienet ja kuullota ne öljyssä/voissa kattilassa. Lisää riisit ja jatka kuullottamista, kunnes riisinjyvät näyttävät läpikuultavilta. Sekoittele kuullotuksen aikana.
Lisää valkoviini ja kiehauta. Ala lisätä kuumaa kanalientä vähitellen sen verran kerrallaan, että riisit juuri ja juuri peittyvät. Anna liemen imeytyä ja lisää uutta lientä taas sen verran, että riisit peittyvät. Jatka, kunnes riisi on kypsää (eli noin 20 minuuttia). Kypsän risoton on tarkoitus olla mehevää ja hiukan valuvaa, ei siis missään nimessä kuivaa.
Sekoita risoton joukkoon timjamia, mustapippuria ja parmesaaniraastetta.
Kommentit
Lähetä kommentti