Juhan juustoinen makaronilaatikko


Makaronilaatikko on puolisoni ehdoton bravuuri. Itse en varsinaisesti ole makaronilaatikon ystävä, mutta tämä on hyvää.

Juhan juustoinen makaronilaatikko (4:lle)

5 dl makaroneja ja vettä niiden keittämiseen
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 munaa
2 1/2 dl Kolmen juuston ruokakermaa
4 1/2 dl vettä
2 kpl lihafondia
grillausmaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria
valkopippuria
(suolaa)
(emmental-raastetta)

Keitä makaronit fondilla maustetussa vedessä. Valuta ne.

Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta grillausmausteella, paprikajauheella, pippureilla ja halutessasi myös suolalla. Suolaa ei välttämättä tarvitse, sillä suolaa on lihafondeissa ja myös useimmissa grillausmausteissa.

Sekoita kananmunat juustokermaan. Keitä vesi ja liuota siihen lihafondi. Yhdistä munakerma ja lihaliemi.

Kaada makaronit ja jauhelihat uunivuokaan, sekoita. Kaada päälle neste. Jos haluat makaronilaatikosta vielä juustoisempaa, ripottele päälle hiukan juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Jos laatikon pinta meinaa tummua liikaa, peitä foliolla.

Kommentit

Suositut tekstit