Namit ribsit grillissä


Tänään meillä kokeiltiin ensimmäistä kertaa ribsien valmistamista itse. Tätä ennen ollaan grillailtu valmiiksi kypsennettyjä ja maustettuja.

Ribsit voisi ilmeisesti valmistaa pitkän kaavan mukaan uunissa. Me kokeilimme kuitenkin nopeampaa tapaa: ensin ribsit keitettiin kypsiksi, annettiin maustua yön yli ja seuraavana päivänä grillattiin. Löysin netistä Mättömestarin mausteseoksen ohjeen ja se näytti niin hyvältä, että päätin käyttää sitä. Hyvää se olikin, tosi hyvää. Koko perhe tykkäsi kovasti näistä ribseistä.

Namit ribsit grillissä

n. 1,5 kg maustamattomia, kypsentämättömiä grilliribsejä
1 kpl lihafondi
vettä
rypsiöljyä

Mättömestarin mausteseos (tämä määrä riittää noin kahteen kiloon ribsejä):
3/d dl fariinisokeria tai ruokosokeria (fariinisokeri kestää paremmin grillin kuumuutta)
1 rkl suolaa
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1/2 tl tl cayennepippuria
1/2 tl chilijauhetta

grillauskastiketta

Laita ribsit suureen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ribsit peittyvät. Lisää lihafondi. Keitä ribsejä noin tunnin verran, kunnes liha on kypsää. Kypsyyden voit testata tökkäämällä haarukalla ribsin lihaisaan kohtaan: jos liha tuntuu pehmeältä, ovat ribsit kypsiä.

Jäähdytä ribsit. Sivele niihin hiukan rypsiöljyä ja hiero pintaan mausteseos. Pane ribsit tiiviiseen muovipussiin ja pussi jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.

Ota ribsit jääkaapista huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Pyyhi enimmät mausteseokset ribsien pinnalta. Grillaa kunnes ribsien pinta on mukavan rapsakka. Sivele grillauksen aikana grillauskastikkeella.

Leikkaa ribsit pienemmiksi paloiksi. Tarjoa esimerkiksi coleslaw-salaatin tai tomaatti-mozzarellasalaatin sekä ranskalaisten perunoiden kanssa.

Tässä kypsäksi keitetyt ribsit hierottuna mausteseoksella.

Kommentit

Suositut tekstit