Soijabolognese joka kelpaa lihansyöjällekin


Meillä asuu kasvistenvihaaja. Hän ei niinkään inhoa kasvisten makua vaan enemmänkin niiden koostumusta: esimerkiksi sipulijauhe on ok, mutta sipulin palat hän nyppii kastikkeista pois. Jotkut kasvikset myös saavat hänen kurkkunsa kutisemaan. Jääsalaatti ja tuorekurkku ovat käytännössä lähes ainoat kasvikset, joita hän syö (lähes) mukisematta. Ja juu, hänelle on kyllä pienestä pitäen tarjottu kasviksia, ja meidän muu perhe tykkää kasviksista, joten homma ei liene kiinni siitä, ettei hän olisi kasviksiin tottunut.

Muun muassa näistä syistä meillä tulee ihan liian harvoin tehtyä kasvisruokaa. Viime talvena otin tavoitteeksi, että kerran viikossa meillä on kasvisruokapäivä. Se päätös pitikin monta kuukautta. Kesällä kuitenkin kasvisruuan teko syystä tai toisesta vähän jäi, mutta ehkäpä nyt syksyn tullen yritän taas ryhdistäytyä asian suhteen. Ja onneksi on sentään kaksi kasvisruokaa, joita tämä yksi kasvistenvihaajakin syö: toinen on harvoista ja valituista kasviksista valmistettu kasvissosekeitto ja toinen on haudutettu soijabolognese. Sen ohje tässä, olkaa hyvät.

Soijabolognese (4:lle)

1 - 2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
öljyä
(1/2 dl punaviiniä - voi jättää poiskin)
2 dl tummaa soijarouhetta 
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk vettä
1/2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä
yrttisuolaa (Herbamare)
suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta porkkana, pilko lehtisellerin varsi. Kuullota sipuleita ja lehtisellerin paloja pannulla öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle punaviini ja kiehauta. Lisää tomaattikurska, tomaattipyre, porkkanaraaste, tomaattimurskatölkillinen vettä sekä mausteet. Kuumenna.

Anna kastikkeen hautua noin 30 - 40 minuutin ajan.

Tarjoa spagetin tai pennepastan ja parmesaaniraasteen kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit