Maukas nyhtöpossu

Nyhtöpossu eli nyhyretty possu

1200 g possun kassleria tai ulkofilettä

Maustetahna:
3/4 dl ruokosokeria
3/4 rkl suolaa
1/2 rkl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl inkivääriä
1 rkl soijakastiketta

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin, noin tunti ennen uuniin panemista. Sekoita maustetahnan ainekset. Hiero tahna huolellisesti lihan pintaan. Kääri liha folioon ja aseta käärö uunivuokaan.

Paista 120-asteisessa uunissa noin 5 - 6 tunnin ajan, kunnes liha on hajoavan mureaa. Avaa foliokääröä (yritä välttää liemen valumista uunivuoan pohjalle) ja pidä lihaa uunissa vielä jonkin aikaa, jotta lihan pinta saa kauniin värin.

Revi liha kahden haarukan avulla silpuksi ja sekoita folion pohjalle kertyneeseen paistoliemeen. Tarjoa hampurilaisen tai pitaleivän välissä, sellaisenaan, perunoiden kanssa... hyvää on kaikilla tavoin.

Uuniin menossa

Mmmmmm

Meillä nyhtöpossua nautittiin tällä kertaa hampurilaisen välissä. Lihan lisäksi siellä oli salaattia, tomaattia, chilijuustoa, maustekurkkua ja majoneesia.

Kommentit

Suositut tekstit